HOME2ME

 

Je dochter verandert van meisje naar jonge vrouw.

In de tijd die jullie samen hebben, kun jij jouw wijsheid over het vrouwelijk lichaam, leven, seizoenen en tijd met haar delen. Je weet al lang dat het verhaal dat je vertelt de wereld is waarin je dochter opgroeit.

Dat verhaal begint bij jou. Wat vertel je haar over het vrouwelijk lichaam en het leven, zodat zij zich goed kan voelen hoe en wie ze is? 

 

 

 

Gevoelens spelen mee in de keuzes die je maakt voor je dochter

 

Als je verbinding zoekt met je dochter, spelen jouw overtuigingen, emoties en gevoelens mee.

De keuzes die je voor haar maakt in de zingeving van haar leven, worden gevoed door jou. De woorden die je tegen haar zegt, wordt haar innerlijke stem. Totdat zij, soms pas na een heel leven lang, ontdekt dat jouw gedachten en gevoelens niet van haar zijn. 

Stel je toch voor dat je zonder oordeel kunt blijven naar je dochter en daardoor jullie verbinding versterkt. Er voor haar kunt zijn, zonder iets te vinden van wat zij graag wil. 

Dat je voor en samen met haar vrouwelijke rolmodellen en rebels kunt vinden die haar voeden en inspireren. Haar kunt leren dat zij niet mee hoeft in een tijd van zorgen voor anderen, stress, haast, lineaire tijd en jezelf vergeten.

Dat je haar kunt vertellen over een vrouwelijk ritme van tijd, geld, cycli, werk, creativiteit en inspiratie.  Dat het er toe doet wat ze te zeggen heeft. 

 

Je vindt verbinding door op reis te gaan. Los van angst, schaamte en schuld. Zodat zij, te midden van anderen, hààr innerlijke stem kan blijven horen. Zodat zij in bezit blijft van haar leven, stem en lichaam. 

 

 

 

 

HOME2ME

De online workshop HOME2ME start vrijdag 20 oktober en sluit vrijdag 17 november 2017.

In de 4-weekse online workshop staat het thema moeder-dochter centraal, vrouwelijkheid, rituelen voor zelfzorg, vrouwelijke cyclus, de 4 fasen van de maan, archetypen in het moederschap en jullie moeder-dochterrelatie.

Je onderzoekt jullie verbinding, (lievelings-) gevoelens, empathie en compassie en jouw en haar verhaal van de Heldinnenreis, de vrouwelijke variant op de HERO’s JOURNEY. Je geeft haar de vrijheid zelf vrouw te worden.

 

 

 

Week 1: Herinner en droom

Moederschap begint bij jou, daarom beginnen we steeds bij jou. Jouw verhaal, vanuit heelheid.

Hoe ben jij als meisje vrouw geworden? Ben je voorgeleefd stil en lief te zijn, of met een mening en opinie?

Hoe heb jij rituelen van zelfzorg overgedragen gekregen? Hoe ben jij groot geworden in jouw lichaam? Moest je dapper zijn, doorzetten, mocht je rebels zijn of uitrusten?

We staan liefdevol stil bij wat je herinnert en waarop je hoopt.

 

Week 2: Creëer

In deze week staan we stil bij vrouwelijkheid, alchemie in het vrouwelijk lichaam, de vrouwelijke cyclus, de 4 fasen van de maan en archetypen in moederschap.

Wie is je dochter en hoe help je haar bij rituelen voor zelfzorg en nieuwe levensfasenHoe blijf je zonder oordeel dicht bij bij de ontwikkelingsfasen van je dochter naar jonge vrouw. En… hoe kun je jouw leven, bedrijf of werk afstemmen op jouw ritme en tijd? 

Je ontvangt inspiratie en mooie sites, apps, boeken en producten die je kunt aanbieden aan je dochter, zonder chemische troep en hormonen die van invloed zijn op gevoelens en haar lichaam.

 

Week 3: Release

Ontkom daar waar het kan aan schuld, schaamte, angst en eenzaamheid.

Welke welke verhalen zijn van jou, niet van haar? Wat had je graag willen leren toen jij jong was? Welke stem is van jou en de vrouwen die je voorgingen. Hoe maak je ruimte voor haar verhalen? Wat laat je los? 

 

Week 4: Herhaal

Als je verliefd wilt zijn op je leven, is het belangrijk dat je steeds weer stil staat bij hoe jij en je kind zich het liefste willen voelen. Dat wat hulp en plezier biedt voor jullie beiden, laat je in ritme terugkomen in jullie dagen.

Je werkt aan een deel van jouw en haar verhaal van de Heldinnenreis, de vrouwelijke variant op de HERO’s JOURNEY. Wat is goed en heel? Repeat, just like the moon.

 

ONLINE WORKSHOP HOME2ME -ZELFSTUDIE

De online workshop HOME2ME start vrijdag 20 oktober en sluit vrijdag 17 november 2017. Je krijgt iedere vrijdag rond 6 uur ’s ochtends toegang tot je online materiaal. Je duikt zelf in alle liefdevolle lessen, video’s en schrijfoefeningen voor jou en je kind.

Je bent welkom in de online groep waar je je ervaringen, vragen en inspiratie met mij en anderen mag delen.

Prijs: €125,-

Na je online betaling ontvang je mijn welkomstbericht in je e-brievenbus.

Klik op de groene knop en schrijf je nu in:

 

We zijn op weg. Schrijf je in voor mijn e-brief als je wilt weten wanneer je weer mee kunt doen

HOME2ME2017_Marianne_Oude_Nijhuis

ONLINE WORKSHOP HOME2ME + MAGISCHE SESSIE OP HET STRAND MET JE KIND + FOTOSHOOT

De online workshop HOME2ME start vrijdag 20 oktober en sluit op vrijdag 17 november 2017. Je krijgt iedere vrijdag rond 6 uur ’s ochtends toegang tot de online lessen.

Je duikt zelf in alle liefdevolle lessen, video’s en schrijfoefeningen voor jou en je kind + ontvangt 2 online coachgesprekken om je te begeleiden bij de vragen die bij jou en je dochter leven.

Je bent welkom in de online groep waar je je ervaringen, vragen en inspiratie met mij en anderen mag delen.

 

Op het strand help ik je in 2 uur op avontuur te gaan in verbinding met je kind. Ik begeleid je 1-op-1 met jouw kind. Je krijgt er een FOTOSHOOT bij.

Mijn fotograaf en stille kracht Kasia Mleczko maakt pure foto’s waar je niets voor hoeft te doen, gewoon ‘zijn’.

Je ontvangt 10 foto’s van mij. Als je meer foto’s wilt, kun je die onbeperkt bij Kasia bestellen (voor € 7,- per foto). Waar en wanneer: in overleg in oktober, november 2017 of januari 2018 op het strand in Bergen aan Zee.

Prijs: €425,-

Na je online betaling ontvang je mijn welkomstbericht in je e-brievenbus.

Klik op de groene knop en schrijf je nu in:

We zijn op weg. Schrijf je in voor mijn e-brief als je wilt weten wanneer je weer mee kunt doen

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, orthopedagoog NVO, schrijver, coach, moeder van 2 kinderen van 10 en 9 jaar, vrouw van mijn geliefde, dochter van gescheiden, liefdevolle ouders, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes, logeeradres van vrienden en vriendinnen van mijn kinderen. En ja, ik zwem sinds september 2016 iedere week in de zee, in alle 4 de seizoenen.

Er ging een wereld voor me open toen ik in mijn moederschap leerde over vrouwelijkheid, empathie, compassie, gevoelens en behoeften. 

Als jong meisje was ik dapper, lief, bang en rebels, gebruikte ik mijn lichaam als transportmiddel vanuit mijn hoofd. De waanzinnige wijsheid die in mijn lichaam ligt opgeslagen, is iedere dag voor mij een les en inspiratie. Het verhaal voor mijn dochter begint bij mij, in het verhaal dat ik mezelf en en haar vertel. Dat mag een mooi verhaal zijn, met overwinningen, tegenslagen, plezier, empathie en liefde. Veel liefde graag.  

 

We hebben vrouwelijke krachten nodig in de wereld, meer dan ooit. Daar sta ik voor en wil ik graag aan bijdragen. 

De essentie van mijn werk is verbinding en empathie. Verbinden kan op vele manieren, online en live. Ik werk het liefste op het snijvlak van mijn ervaringen als deskundige, moeder, schrijver en ondernemer.

 

Je kunt van me leren hoe je (weer) in verbinding komt met je kinderen, jouw verlangens, verhaal of liefdesverhaal + hoe je met gevoelens en emoties kunt omgaan, zonder te straffen, schaamte, negeren of time-outs. Dat voelt als eb en vloed, met soms hoge golven, stille vlakten en diepe wateren. Als de zee zeg maar.  

In oktober 2017 ga ik met mijn dochter 3 nachten naar Engeland, voordat zij verandert naar jonge vrouw. 

 

“WOOW, de foto’s zijn binnen. Het is een magisch beeldverhaal van onze sessie op het strand. Diepe emoties die zo vreselijk mooi zijn vastgelegd.

Het was zo mooi op het strand, zo puur. Gewoon eigenlijk het mooiste cadeau, zeker met de  workshop en foto’s, dat je je als moeder en vrouw kunt wensen.

Ik heb zoveel vertrouwen in de band tussen haar en mij, dat ik veel meer ruimte en vrijheid geef dan bijvoorbeeld ruim een jaar geleden.” Stephanie, HOME2ME + strand, november 2016

“Soms heb je de ogen van een ander nodig om te zien dat je bent afgedwaald van dat wat belangrijk is. Dank je wel Marianne dat jij op het strand die ogen wilde zijn.” Marieke, HOME2ME + strand, januari 2017

 

HOME2ME2017_Marianne_Oude_Nijhuis

“HOME2ME zet aan tot aandacht en liefde voor jezelf. Het zet je vrouw zijn letterlijk in het licht. Deze aandacht voor jezelf is een levensbehoefte.

Het geeft zicht op mijn rol als kind en dochter in het zorgen voor mijn ouders in hun laatste fase, terwijl mijn kinderen al volwassen zijn. Dat de maan en cyclus zo’n invloed heeft op hoe je je voelt, had ik dat maar geweten toen mijn kinderen klein waren. En….. ik heb mijn liefde voor schrijven weer hervonden”. Lou, HOME2ME zelfstudie, februari 2017

VRAAG: Wat als de workshop voor mij niet werkt?

ANTWOORD: Als alle kennis, video’s, oefeningen, sessie op het strand en de foto’s niets voor jou en je dochter hebben gedaan, laat het me weten. Je krijgt het volledige bedrag terug. Ik wil dat je intens tevreden bent, zodat jij je gesteund voelt in het grootbrengen van je kinderen.

VRAAG. Is deze workshop voor alle moeders met dochters?

ANTWOORD. JA en NEE. Ja, deze workshop is alleen voor moeders. En nee, als je een zoon hebt, ben je ook welkom. Dan kun je de oefeningen gebruiken om jouw relatie met jezelf te verdiepen en meer te leren over vrouwelijkheid, cycli, empathie en je relatie met jouw moeder.

Deze workshop brengt je in beweging en vraagt los te komen van beperkende gedachten en opvoedtechnieken die uitgaan van angst, schuld en schaamte.

Als je wilt dat je kinderen precies doen wat je zegt, je het lastig vindt te reflecteren en voelen wat er in je leeft tè eng voor je is, dan zijn mijn workshops niet geschikt voor jou.

 Ik heb helemaal geen zin met andere moeders contact te maken. Hoe werkt dat precies?

ANTWOORD: Ik zie bij veel moeders aarzeling. Het kan voelen als falen als je als moeder niet weet hoe je je dochter het beste kunt helpen. En dan ook nog te delen met anderen. Weet je, daarin ben je niet alleen. We voelen ons allemaal soms radeloos of alleen. We kennen geen voorbeelden in deze tijd. We zijn allemaal op zoek naar verbinding en groei.

Steeds weer merk ik dat na het delen van verhalen, schaamte wegvalt en ruimte maakt voor herkenning, steun, (t)rust en transformatie. 

Het is een mythe dat je, als je kind geboren is, je een moeder bent die alles kan. Moederschap en ouderschap ontwikkel je, leer je door naar je kind te kijken en horen wat je kind van jou als moeder vraagt.

‘Marianne, het is zo fijn met je te praten en delen, je hebt echt geen idee.”

Het ontbreekt me aan financiële middelen, kunnen we een ruil afspreken zodat ik meekan doen met de workshop?

Dank je voor je vraag, ik hoor je. En toch, ik kan je de workshop of strand alleen aanbieden met als ruilmiddel geld, zodat ik kan voeden, creatief zijn en jou en jullie kan helpen en inspireren.

 

 

Hoe krijg ik toegang tot het materiaal van de workshop?

Je kan, als je de toegang tot de lessen in je mailbox ontvangt, direct aan de slag. 

In vorige online workshops zaten sommige moeders al om 6 uur ’s ochtends klaar, zodat ze, voordat de kinderen wakker werden, zich konden voeden met nieuwe tools en oefeningen voor die dag + daarna hun telefoon of tablet weer konden wegleggen en ècht in verbinding zijn met zichzelf en hun kinderen.

In de online groep zal ik al je vragen beantwoorden en ben ik 4 weken dicht bij. Ik zorg dat iedereen van zich kan laten horen en elkaar steunt, zonder advies te geven.

De online lessen, e-brieven en bestanden die je kunt downloaden, zoals ‘de weg naar verbinding’ zijn en blijven voor jou beschikbaar. De video’s zijn tot de herfst 2018 beschikbaar. De PDF-bestanden en oefeningen kun je voor altijd met je mee nemen.

 

 

 

 

Het verhaal dat je je dochter vertelt is de wereld waarin zij opgroeit.

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis, © 2017